Μύθοι και αλήθειες για το αλκοόλ

Ακούγονται πολλά γύρω από το αλκοόλ. Εσείς γνωρίζετε τι πραγματικά ισχύει;

  • Μύθος ή αλήθεια: Πίνοντας νερό, θα ξεμεθύσεις πιο γρήγορα

Μύθος. Παρόλο που το νερό ανακουφίζει από κάποια συμπτώματα της μέθης και βοηθάει στην αναπλήρωση υγρών από τον οργανισμό, μιας και το αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σας κάνει να ξεμεθύσετε γρηγορότερα.

  • Μύθος ή αλήθεια: Το αλκοόλ παχαίνει

Αλήθεια. Το αλκοόλ, όχι μόνο περιέχει μεγάλο αριθμό θερμίδων, αλλά παρεμβάλλεται και στον τρόπο με τον οποίο το σώμα μας μεταβολίζει τις τροφές και το λίπος. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικότερα εδώ.

  • Μύθος ή αλήθεια: Μην πίνεις διαφορετικά ποτά γιατί θα μεθύσεις

Μύθος. Το αν θα μεθύσουμε ή όχι, εξαρτάται από την συνολική ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνουμε. Το να πιείτε πολλά διαφορετικά ποτά θα ανακατέψει το στομάχι σας, αλλά δεν θα σας κάνει να μεθύσετε περισσότερο!

  • Μύθος ή αλήθεια: Οι άντρες μπορούν να πίνουν περισσότερο από τις γυναίκες

Αλήθεια. Ο οργανισμός των αντρών είναι διαφορετικός από των γυναικών. Μία από τις βασικές διαφορές είναι πως οι άντρες έχουν μεγαλύτερο ποσοστό νερού στο σώμα τους από ό,τι οι γυναίκες. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως μπορούν να αντέξουν περισσότερο αλκοόλ από τις γυναίκες.

  • Μύθος ή αλήθεια: Πίνοντας καφέ, θα ξεμεθύσεις

Μύθος. Μπορεί μία κούπα δυνατού καφέ να σας ξυπνήσει, όμως δεν επηρρεάζει την κυκλοφορία του αλκοόλ στο αίμα σας. Μόνο με την πάροδο του χρόνου θα μπορέσετε να ξεμεθύσετε και να αποβληθεί το αλκοόλ από τον οργανισμό σας.

  • Μύθος ή αλήθεια: Πίνοντας με γεμάτο στομάχι δεν μεθάς

Μύθος. Το να πίνετε με γεμάτο στομάχι καθυστερεί την απορρόφηση του αλκοόλ από τον οργανισμό, δεν την αποτρέπει. Έτσι αν πιείτε πολύ, ακόμα και αν έχετε φάει θα μεθύσετε, απλώς όχι τόσο γρήγορα όσο θα μεθούσατε εάν πίνατε με άδειο στομάχι.

  • Μύθος ή αλήθεια: Το αλκοόλ επηρρεάζει τη γονιμότητα

Αλήθεια. Το αλκοόλ μειώνει τη γονιμότητα και στους άντρες αλλά και στις γυναίκες. Γι’αυτό, εάν προσπαθείτε να κάνετε μωρό, καλό θα ήταν να αποκλείσετε το αλκοόλ από τη διατροφή σας.

Πηγή: MensLounge.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις