Προβλέψεις 2010

Το 2010, είναι η χρονιά του Μεταλλικού Τίγρη και συμβολίζεται με δύο στοιχεία: Tο Μέταλλο και το Ξύλο το ένα πάνω στο άλλο για την ακρίβεια.

Σύμφωνα με τον κύκλο της γέννησης και του θανάτου το Μέταλλο πάντα καταστρέφει το Ξύλο. Δυστυχώς αυτό σημαίνει ότι το 2010 δεν θα είναι ειρηνικό αλλά ενδέχεται να παρουσιαστούν ακόμη περισσότερες διεθνείς συγκρούσεις.

Ο Τίγρης είναι στη πραγματικότητα περίπλοκο στοιχείο του Ξύλου. Μέσα σε αυτόν υπάρχουν κάποια κρυμμένα στοιχεία τα οποία είναι το ξύλο, η φωτιά και η γη. Το Ξύλο του Τίγρη δεν είναι τόσο ισχυρό για το λόγο ότι αποδυναμώνεται από το μέταλλο και εξαντλείται από τη φωτιά και τη γη. Το στοιχείο του Ξύλου σχετίζεται επίσης με τα δέντρα και το περιβάλλον και κατ’ επέκταση αναμένεται μεγαλύτερη καταστροφή του περιβάλλοντος εξαιτίας της επίθεσης του Μετάλλου πάνω στο Ξύλο.


Επίσης η σύγκρουση των στοιχείων του ξύλου, της φωτιάς και του μετάλλου, υποδεικνύει την επιδείνωση της ποιότητας του αέρα και του φαινομένου του θερμοκηπίου, και συνεπώς περισσότερες ασθένειες που σχετίζονται με το αναπνευστικό μας σύστημα.

Ο Τίγρης είναι επίσης μέρος ενός σοβαρού συσχετισμού που στην κινέζικη αστρολογία ονομάζεται “η τιμωρία των τριών πυρκαγιών”. Αυτό εμφανίζεται όταν τα 3 ζώδια του Τίγρη , Φιδιού και Πιθήκου εμφανίζονται την ίδια στιγμή. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ατυχίες που σχετίζονται με το στοιχείο της φωτιάς, όπως για παράδειγμα καταστροφές από πυρκαγιά , ατυχήματα πυρηνικής ενέργειας , δερματικά και αναπνευστικά προβλήματα, ασθένειες του εντέρου.

Οι βιομηχανίες που θα ευνοηθούν τη χρονιά του Τίγρη θα είναι αυτές που σχετίζονται με τα στοιχεία της Φωτιάς και της Γης. Οι βιομηχανίες της Φωτιάς είναι αυτές που σχετίζονται με τη διασκέδαση , την οικονομία και την ενέργεια.

Δραστήριες επενδυτικά, θα είναι οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και οι ασφαλιστικές, αλλά χωρίς να έχουν εμφανή κέρδη και ανταγωνισμό.

Οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με τη μόδα, τις εκδόσεις, τα έπιπλα και τη προστασία του περιβάλλοντος δεν ευνοούνται το 2010.

Οι επιχειρήσεις που σχετίζονται με τράπεζες, υπολογιστές , αυτοκίνητα, θα έχουν μεγαλύτερη σταθερότητα το 2010. Οι ναυτιλιακές και τα μέσα επικοινωνίας θα είναι πιο δραστήριες σε σχέση με το 2009.


Το 2010 αναμένεται οικονομική ανάκαμψη η οποία θα είναι πιο αισθητή από την άνοιξη και μετά.

Ο Τίγρης χαρακτηρίζεται ως το «Ταξιδιάρικο άστρο». Για τον λόγο αυτό θα δούμε περισσότερους ανθρώπους να ταξιδεύουν και αυτό συνεπώς θα είναι ευνοϊκό για τις αεροπορικές εταιρείες και το τουρισμό.

Υγεία

Τα Πέντε στοιχεία αντιπροσωπεύουν διαφορετικά μέρη του σώματος μας.Το στοιχείο του Μετάλλου και του Ξύλου που θα επικρατούν το 2010, αντιστοιχούν και με κάποια όργανα του σώματος όπως είναι οι πνεύμονες, το παχύ έντερο και το δέρμα. Οι ασθένειες ξύλου είναι αυτές των αρθρώσεων (πόδια ,χέρια κλπ), συκώτι , χολή και μαλλιά. Το 2010 δεν θα είναι ευνοϊκό για όσους έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα μιας και η τάση για αλλεργίες και γρίπης θα είναι ισχυρότερη. Για το λόγο ότι ο Τίγρης αποτελεί μέρος της «τιμωρίας της φωτιάς», κάποιοι θα έχουν προβλήματα με το κυκλοφορικό και τάση για φλεγμονές. Αυτά θα είναι καλό να αντιμετωπιστούν με κατάλληλη διατροφή και άσκηση.


Όσοι έχουν στο ωροσκόπιο τους «4 Πυλώνες του Πεπρωμένου» (Ba Zi), και το κινέζικο ζώδιο του Πιθήκου, θα έχουν έντονες επιδράσεις εξαιτίας της σύγκρουσης του με τον Τίγρη του 2010. Τα άτομα που είναι γεννημένα το μήνα ή το χρόνο του Πιθήκου αναμένεται ότι θα ταξιδέψουν περισσότερο, ή θα κινούνται περισσότερο σε ότι αφορά αλλαγές επαγγελματικής δραστηριότητας ή ακόμα και μετακομίσεις. Επίσης, τα άτομα που είναι γεννημένα την ημέρα του Πιθήκου αναμένεται το 2010 να έχουν κάποια επίδραση στο γάμο τους και επιπλέον να νιώθουν αρκετή ανασφάλεια, αμφιβολίες και άγχος. Γενικά, η σύγκρουση Τίγρη και Πίθηκου αφορά αναταραχές, μετακινήσεις, ατυχήματα ή αλλαγές.

Τα παραπάνω είναι κάποιες γενικές τάσεις της χρονιάς του Μεταλλικού Τίγρη αλλά η κάθε χρονιά επηρεάζει τον καθένα από εμάς διαφορετικά και για να έχουμε ακριβείς προβλέψεις μεμονωμένα θα πρέπει να αναλύουμε τους ¨4 Πυλώνες του Πεπρωμένου¨ βασισμένοι στα γενέθλια του κάθε ατόμου ξεχωριστά.

Για περισσότερη εξειδικευμένη πληροφόρηση επικοινωνήστε:
Ειρήνη Δεληκούρα
Σύμβουλος αυθεντικού Feng Shui για κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους.
www.fengshui-ways.gr, κιν. 6944 5568 19 τηλ. 210 6136898, idelikoura@gmail.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις