ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΣ 7ης ΤΕΧΝΗΣ



Αποτέλεσμα εικόνας για 7 Η ΤΕΧΝΗ
 
Ο κινηματογράφος είναι μία από τις καλές τέχνες, η 7η τέχνη, όπως την χαρακτήρισαν και είναι η δημοφιλέστερη όλων των τεχνών. Έχει προσφέρει αριστουργηματικές παραγωγές, διεθνώς και στην χώρα μας, αλλά αποτελεί ταυτόχρονα και ένα από τα κορυφαία είδη ψυχαγωγίας.
Τα τελευταία χρόνια όμως, ιδιαίτερα στις αλλοδαπής προέλευσης παραγωγές, παρατηρούμε φαινόμενα ακραίας βίας. Από την μια μεριά η δράση των καλών, που συνήθως είναι αστυνομικοί, αστυνομικίνες, πράκτορες, στρατιώτες, που παίζουν τον ρόλο του ήρωα που θυσιάζεται για να προστατεύσει τους πολίτες και από την άλλη βρίσκονται οι κακοί που είναι συνήθως κακοποιοί, Ρώσοι, Άραβες, εξωγήινοι, που θέλουν να καταστρέψουν τον πλανήτη.

Στις ταινίες αυτού του είδους, η ζωή είναι πάρα πολύ φτηνή. Και οι μεν, για καλό πάντα σκοπό, σκοτώνουν αλύπητα τους κακοποιούς, προς ικανοποίηση των θεατών, αλλά και οι δε κάνουν το ίδιο, για συμφέροντα δικά τους.

Η τεχνολογία σήμερα παρέχει άφθονα μέσα στους κινηματογραφιστές, για να φαίνονται τα πάντα αληθινά. Όμως είναι βέβαιο, ότι ένα μικρό μέρος του πληθυσμού, είναι ευάλωτο και εθίζεται από τις μαζικές και για ψύλλου πήδημα, εικονικές δολοφονίες, και βιασμούς, που όλα αυτά μπορεί να φαίνονται στον δικό του κόσμο, φυσιολογικά.

Ο περισσότερος κόσμος συνηθίζει στην βία, συνηθίζει στον πόλεμο.

Το ποσοστό που επηρεάζεται, πιθανόν να είναι πολύ μικρό. Όμως υπάρχει και επιδρά τόσο στους ενήλικους, όσο και πολύ περισσότερο στους ανήλικους

Δεν είναι μόνο τυχαίο γεγονός, οι βιασμοί και δολοφονίες γυναικών και μικρών παιδιών, από ένα θεωρούμενο φυσιολογικό άτομο, στην Κύπρο.

Δεν είναι εντελώς τυχαία η δολοφονία του κοριτσιού στην Ρόδο, η δολοφονία της καθηγήτριας, ούτε η δολοφονία της εφοριακού στο νεκροταφείο.

Ο κινηματογράφος και εν συνεχεία η τηλεόραση, αλλά και το διαδίκτυο, που είναι πραγματικά χρήσιμα εργαλεία τέχνης, ψυχαγωγίας και πληροφόρησης, σε ευάλωτα και πρόθημα άτομα, γίνεται το καλύτερο σχολείο, για προπαγάνδα και για διάπραξη ακόμα και ειδεχθών εγκλημάτων.

Ακόμα ευτελίζουν κυριολεκτικά την ζωή, προάγουν τον ρατσισμό και δίνουν ηθική υπόσταση στους πολέμους και στην ποινή του θανάτου.

Ο κινηματογράφος είναι τέχνη και η τέχνη αγαπάει την ζωή. Το εμπόριο τέχνης, ενδιαφέρεται μόνο για τα κέρδη.

Υπάρχουν κινηματογραφικές δημιουργίες, υψηλού επιπέδου τέχνης, ανθρωπιάς και πολιτισμού.

Κάποιος υπουργός δήλωσε ότι θα πάει με τον 15χρονο γιό του, να δουν την ταινία.

Η δε υπουργός πολιτισμού, οφείλει να προστατεύει τον πολιτισμό και την ιστορία. Το κέρδος δεν μπορεί να είναι πάνω από την αξιοπρέπεια και την ζωή.

 http://sioualtec.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις