Ελκυστικά χαμηλή η τιμή αναβάθμισης στα νέα Windows 8

Πλησιάζοντας ολοένα και περισσότερο πιο κοντά στην επερχόμενη επίσημη διάθεση των νέων Windows 8, τους τελευταίους μήνες οι πληροφορίες προερχόμενες από blog της Microsoft, ειδικά για το νέο Λειτουργικό Σύστημα, αυξάνονται τόσο σε πλήθος όσο και λεπτομέρειες. Ενώ μέχρι τώρα το περιεχόμενο και η θεματολογία των πληροφοριών που μοιράζονταν η ομάδα ανάπτυξης των Windows 8, μέσω του επίσημου blog, επικεντρωνόταν -όπως είναι λογικό άλλωστε- στα νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες των «όγδοων παραθύρων», χθες, 2 Ιουλίου 2012, ανακοινώθηκε η πρώτη πληροφορία οικονομικής φύσεως, ήτοι περί του κόστους του προϊόντος. Ή μάλλον καλύτερα, δεν ανακοινώθηκε το κόστος αλλά μια εξαιρετικά ελκυστική και συμφέρουσα προσφορά, η οποία θα είναι σε ισχύ έως τις 31 Ιανουαρίου του 2013: όσοι χρήστες ήδη διαθέτουν Windows XP / Vista / 7, με μόλις 39,99 δολάρια ΗΠΑ μπορούν να αποκτήσουν τα «Windows 8 Pro».



Μοναδική και υποχρεωτική προϋπόθεση όμως: η αγορά και αναβάθμιση (εγκατάσταση) των Windows 8 Pro γίνεται αυστηρά μέσω Internet. Εμφανώς η Microsoft ακολουθεί την επιτυχημένη συνταγή της Apple, κατά την οποία η τελευταία έκδοση του δικού της Λειτουργικού Συστήματος «Mac OS X Lion για Mac υπολογιστές διατέθηκε μόνο μέσω Internet, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για το επόμενο «OS X Mountain Lion» - παράλληλα όσοι δεν διαθέτουν πρόσβαση στο Internet μπορούσαν να προμηθευτούν το προϊόν της Apple από ένα κατάστημα λιανικής. Αντιστοίχως όμοια (και πολύ ορθή) είναι η προσφορά της Microsoft: η αγορά της αναβάθμισης σε Windows 8 Pro σε DVD δίσκο μέσω καταστήματος λιανικής, τιμάται στα 69,99 δολάρια ΗΠΑ.



Αυτό που πρέπει να επαναλάβουμε, για να γίνει πλήρως κατανοητό, ώστε να αποφευχθούν οι όποιες παρερμηνείες, είναι ότι οι παραπάνω τιμές απευθύνονται αυστηρά και μόνο σε όσους χρήστες έχουν ήδη εγκατεστημένη μια έκδοση των προγενέστερων Windows (XP, Vista, 7), εννοείται σε αυθεντική μορφή και όχι «πειρατική».

Η διαδικασία της αναβάθμισης είναι πλέον ιδιαίτερα εύκολη και απλοποιημένη, ενώ όσοι χρήστες το επιθυμούν, μπορούν μέσω μιας επιλογής να προσθέσουν στα νέα Windows 8 Pro και το περιβάλλον «Windows Media Center» εντελώς δωρεάν. Επίσης, προσφέρεται η δυνατότητα μεταφοράς στα νέα Windows 8 Pro, των προσωπικών σας αρχείων (π.χ. κείμενα, φωτογραφίες, μουσική, βίντεο, e-mail) από τα «παλαιά» Windows που ήδη βρίσκονται στον PC. Ανάλογα, όμως, από την έκδοση των προγενέστερων «παραθύρων», αντίστοιχη είναι η ποικιλία και το εύρος του τι μπορούμε να μεταφέρουμε.



Έτσι, αν ήδη είναι εγκατεστημένα τα Windows 7, μπορούμε να μεταφέρουμε προσωπικά αρχεία - ρυθμίσεις συστήματος και εφαρμογές - προγράμματα, ενώ, εάν ήδη «κατοικούν» τα Windows Vista στον PC, τότε δύνανται να μεταφερθούν μόνο τα προσωπικά αρχεία και οι ρυθμίσεις σας.



Τελευταία και καταϊδρωμένα, αναμενόμενο βέβαια, καθώς μετράνε 11 χρόνια ζωής πια, είναι τα Windows XP, όπου από αυτά ο χρήστης μπορεί να μεταφέρει μόνο τα προσωπικά του αρχεία, όταν θα προβεί στην αναβάθμιση σε Windows 8 Pro. Φυσικά, εάν κρίνεται απαραίτητη ή επιθυμητή, δίνεται και η επιλογή «φορμαρίσματος» (μορφοποίησης) του σκληρού δίσκου (ή του «διαμερίσματος» / Partition που βρίσκονται τα παλιά Windows) - κατά το αγγλικότερο «format», ώστε να διαγραφεί όλο το υπάρχον περιεχόμενο, ώστε να εγκατασταθούν εκ νέου και «καθαρά» (clean install) τα Windows 8 Pro.



Διακρίνεται ξεκάθαρα πλέον πως η Microsoft αλλάζει «πρόσωπο» στην αντιμετώπιση και διαχείριση της λιανικής αγοράς, και δη των υποψήφιων πελατών της, καθώς οι συνθήκες έχουν αλλάξει άρδην από την εποχή των 90s έως τα μέσα της περασμένης δεκαετίας, όπου το τοπίο χαρακτηριζόταν ως «Microsoft και ξερό ψωμί» όσο αφορά στις επιλογές των καταναλωτών.



Ορθά, λοιπόν, η εταιρεία ξεχνά τις τιμολογιακές τακτικές και τις πολυπληθείς εκδόσεις (Student, Home, Pro, Enterprise, Ultimate) του παρελθόντος, υιοθετώντας για τα νέα Windows 8 μόλις δύο εκδόσεις για PC και ταμπλέτες με τσιπ x86 («8» και «8 Pro»), παρουσιάζοντας μια ιδιαίτερα επιθετική και άκρως ανταγωνιστική λιανική τιμή, για την απόκτηση της αναβάθμισης στα «όγδοα παράθυρα» - τουλάχιστον μέχρι την 31η Ιανουαρίου του 2013.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://windowsteamblog.com/windows/b/bloggingwindows/archive/2012/07/02/upgrade-to-windows-8-pro-for-39-99.aspx

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις