Κερδίσετε 20 ευρώ τον μήνα από τους λογαριασμούς των τηλεφώνων

Αν γνωρίζετε τα «κόλπα» και τα ψιλά γράμματα των τιμοκαταλόγων που εφαρμόζουν οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, μπορείτε να κερδίσετε χρήματα.



Τα πέντε "κόλπα" που ακολουθούν μπορούν να σας εξασφαλίσουν ακόμη και πάνω από 20 ευρώ τον μήνα.


1.
Προτιμήστε την έκπτωση στο πάγιο από την επιδότηση για την αντικατάσταση της συσκευής
Αν έχετε μια παλιά συσκευή κινητής τηλεφωνίας με την οποία μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας, προτιμήστε όταν θα λήξει το συμβόλαιό σας, να ζητήσετε μείωση παγίου αντί για επιδότηση αντικατάστασης συσκευής. Μπορείτε να γλιτώσετε από 30 έως 180 ευρώ σε ετήσια βάση.

2.
Κάντε «παζάρι» όταν λήγει το συμβόλαιό σας
Αν σας προσφέρουν λίγα «ανταλλάγματα» για να ανανεώσετε το συμβόλαιό σας, κάντε παζάρι. Επικαλεστείτε ακόμη και το δικαίωμα σας να μεταφέρετε τον αριθμό σας σε άλλη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να εξασφαλίσετε μια καλύτερη πρόταση

3.
Γλιτώστε φόρους από τον λογαριασμό του κινητού
Ο ειδικός φόρος που επιβάλλεται στα κινητά τηλέφωνα υπολογίζεται με διαφορετικούς συντελεστές ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού. Για λογαριασμούς έως 50 ευρώ, ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 12% επί του συνόλου του λογαριασμού ενώ για λογαριασμούς από 50 έως 100 ευρώ με συντελεστή 15%. Από εκεί και πάνω, ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 18%. Φροντίστε λοιπόν να κάνετε μια σχετική οικονομία ώστε να μην υπερβαίνετε τα 50 ή τα 100 ευρώ. Με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσετε ένα 3% επί του ύψους του λογαριασμού

4.
Εκμεταλλευτείτε τα «συμπληρωματικά» πακέτα για να μειώσετε τον λογαριασμό.
Όλες οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, σας δίνουν τη δυνατότητα να προαγοράζετε συγκεκριμένες υπηρεσίες πληρώνοντας ένα πάγιο ποσό. Όλα αυτά τα πακέτα προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα εξαντλείτε όλες τις υπηρεσίες που παρέχονται. Για παράδειγμα:

• Κλήσεις διάρκειας 65 λεπτών από σταθερό τηλέφωνο προς κινητά ενός εκ των τριών δικτύων κινητής τηλεφωνίας, κοστίζουν 11,05 ευρώ. Μέσω του πακέτου που προσφέρει η εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας, το κόστος μπορεί να πέσει στα επτά ευρώ. Έτσι απλά θα κερδίζετε 4 ευρώ τον μήνα.


• Κλήσεις διάρκειας 30 λεπτών από κινητό τηλέφωνο, μπορεί να κοστίζουν 9,9 ευρώ. Με ένα συμπληρωματικό πακέτο, μπορείτε να ρίξετε το κόστος στα 5 ευρώ.


5.
Προσοχή στις ελάχιστες χρεώσεις
Στις κλήσεις από σταθερό προς κινητό, υπάρχει ελάχιστη χρέωση 60 δευτερόλεπτα. Αυτό σημαίνει ότι αν μέσω του πακέτου σας έχετε προπληρώσει 60 λεπτά για κλήσεις προς κινητά, αυτά μπορεί να εξαντληθούν πάρα πολύ γρήγορα. Γρηγορότερα από ότι πιστεύετε κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα ο λογαριασμός να φουσκώνει ενώ εσείς νομίζετε ότι θα εξαντλείτε ακόμη τον προπληρωμένο χρόνο.

fpress

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις