Τα 10 περίεργα της τσαγκαροδευτέρας!

Η «τσαγκαροδευτέρα», όπως την ονομάζουμε, είναι η πρώτη μέρα εργασίας μετά την ξεγνοιασιά και το καθισιό του σαββατοκύριακου. Δείτε 10 περίεργα θέματα που συνδέονται με αυτή τη μέρα.


Αν ρωτήσετε τους περισσότερους γύρω σας ποια είναι η χειρότερή του μέρα, το πιθανότερο είναι να σας πουν τη «Δευτέρα», την πρώτη μέρα της επιστροφής στη δουλειά. Η «τσαγκαροδευτέρα», όπως την ονομάζουμε, είναι η πρώτη μέρα εργασίας μετά την ξεγνοιασιά και το καθισιό του σαββατοκύριακου, η μέρα όπου ξεκινά η εργάσιμη εβδομάδα και όπως είναι λογικό, προκαλεί στους περισσότερους μελαγχολία και δυσάρεστα συναισθήματα.

Δείτε 10 περίεργα θέματα που συνδέονται με την τσαγκαροδευτέρα…

- Οι περισσότεροι δε χαμογελούν τις Δευτέρες μέχρι τις 11:16 π.μ.: Μια μελέτη, από μια εταιρεία στην Αγγλία, έδειξε ότι, στις πιο… αισιόδοξες περιοχές τις χώρας, το πρώτο χαμόγελο τις Δευτέρες, δεν «έσκαγε» πριν τις 11.06 π.μ., ενώ στις πιο… απαισιόδοξες, στις 11.33 π.μ.!

- Ο καλύτερος προτιμώμενος τρόπος για να νικήσουμε τη μελαγχολία της τσαγκαροδευτέρας είναι η τηλεόραση ή το σεξ: Οι πέντε δημοφιλέστεροι τρόποι για να ξεπεράσουμε το φρικτό συναίσθημα ότι είναι Δευτέρα είναι: 1. Να δούμε τηλεόραση, 2. Να κάνουμε σεξ, 3. Να κάνουμε οn-line αγορές, 4. Να αγοράσουμε σοκολάτα ή make-up και 5. Να σχεδιάσουμε διακοπές.


- Πάνω από το 50% των εργαζομένων, αργούν να πάνε στη δουλειά: Οποιαδήποτε δικαιολογία είναι μάταιη. Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι οι περισσότεροι θεωρούμε την έναρξη της εβδομάδας τόσο μελαγχολική, ώστε οι μισοί από εμάς αργούμε να πάμε στη δουλειά.

- Οι περισσότεροι παραπονιόμαστε για το γεγονός ότι είναι Δευτέρα, για 12 ολόκληρα λεπτά.

- Οι άνθρωποι μεταξύ των ηλικιών 45 και 54, μελαγχολούν περισσότερο τις τσαγκαροδευτέρες: Αυτή η ηλικιακή κατηγορία είναι που παραπονιέται για τουλάχιστον 12 λεπτά όταν είναι Δευτέρα.

- Οι εργάτες, καταφέρνουν μόλις 3,5 ώρες παραγωγικής εργασίας τις Δευτέρες: Οι Δευτέρες τείνουν να είναι μη παραγωγικές, με μόνο 3,5 ώρες πραγματικής εργασίας για τους εργάτες.

- Η Δευτέρα είναι η πιο πιθανή ημέρα για αυτοκτονήσει κανείς: Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία στην Αγγλία, βρήκε ότι το 16% των αυτοκτονιών ανδρών και το 17% των αυτοκτονιών γυναικών, σημειώθηκαν Δευτέρα, σε σύγκριση με το 13% τις ημέρες του Σαββατοκύριακου. Οι ερευνητές είπαν ότι η τάση αυτή δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της επιστροφής στη δουλειά, δεδομένου ότι παρατηρήθηκε επίσης σε συνταξιούχους.

- Η Δευτέρα είναι η πιο πιθανή μέρα για να πάθει κανείς καρδιακή προσβολή: Η British Medical Journal ανακοίνωσε 20% αύξηση των καρδιακών προσβολών τις Δευτέρες, σε αντίθεση με τις άλλες ημέρες της εβδομάδας. Η καρδιακή προσβολή μπορεί να προκληθεί από το στρες και την υψηλή πίεση του αίματος που προκαλείται από την επιστροφή στην εργασία.


- Η Δευτέρα είναι η λιγότερο βροχερή ημέρα της εβδομάδας: Ορισμένοι πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει λόγω της ρύπανσης που προκαλείται από τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

- Η Δευτέρα είναι η καλύτερη μέρα για να αγοράσει κανείς αυτοκίνητο: Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, υπάρχουν και ορισμένα θετικά πράγματα για τη Δευτέρα. Για παράδειγμα, αν θέλετε να αγοράσετε αυτοκίνητο, καλύτερα να το κάνετε τη Δευτέρα. Οι πωλητές αυτοκινήτων κάνουν το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεών τους τα Σαββατοκύριακα. Όταν έρχεται η Δευτέρα, οι πελάτες είναι λιγότεροι και το Σαββατοκύριακο είναι πολύ μακριά. Γι 'αυτό και οι πωλητές αυτοκινήτων είναι πιο απελπισμένοι τη Δευτέρα και ίσως είναι πιο πρόθυμοι να σας κάνουν καλύτερες τιμές.

http://www.clickatlife.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις