Τι θα πει ελευθερος;

Τι θα πει ελευθερος;
Αυτος που κανει οτι θέλει η αυτος που κανει οτι πρεπει.Αυτος που λεει οτι του κατεβει χωρις να δινει σημασια για  τα αισθηματα του αλλου;
Που μπορεί να παει οπου θέλει;
Αν και το τελευταιο ειναι πολύ σχετικο αν αναλογιστουμε ως που μπορεί  να φτασει ο καθενας μας.
Το σπιτι, την πόλη,την χωρα,την γη;
Γιατι ολοι μας μεχρι ενα ορισμενο σημειο μπορουμε να παμε και αυτο ειναι αληθεια.Αρα ειμαστε κλεισμενοι στην πραγματικοτητα καπου δηλαδη ειμαστε σε μία  φυλακη ασχετα αν δεν εχουμε ακριβως την αισθηση του εγκλεισμου οπως την εχει ενας καταδικος.Η μάλλον κανω λάθος καποιοι ισως χωρις να το συνειδητοποιουν επ ακριβως το νιώθουν και προσπαθουν κατα καποιο τροπο να αποδρασει.
Πως;
Απλα ταξιδευοντας.
Πισω από την επιθυμια να γνωρισουν νέους τοπους κρυβεται η απελπισια του παγιδευμενου που ξερει πως δεν μπορεί να ξεφυγει.
Χμμμμ ισως καποιοι αναρωτηθουν τωρα τι λέει αυτη εμενα μου αρεσουν πολύ τα ταξιδια δεν υπάρχει τιποτα από πισω.
Θελω να  παω να ξεκουραστω να κανω μπανιο να κανω ορειβασια βρε αδερφε τι πλανητη φυλακη μου λες ,τι κουφα μου σερβιρεις.
Οι διαστημικες αποστολές επανδρωμενες η μη ειχαν ως μονο σκοπο την συσσωρευση γνωσεων;Αντε μηπως βρουμε κατι για εκμεταλευση η εξωγηινους.
Το θεμα ειναι να  ξεφυγουμε από τα ορια γιατι τα ορια θυμιζουν φυλακη.
Ακομα και το μυαλο μας μια φυλακη ειναι αλλα ας είναι καλά η τρελλη της σοφιτας ετσι αποκαλουσε καποιος την  φαντασια και το ονειρο μια αποδραση ειναι.
Τωρα βεβαια δεν μας φυλακιζει η περιορισμενη φυση μας μονο φροντιζουν και οι ιδιοι οι ανθρωποι για αυτο.Μεσω των γονιων μας των δασκαλων κ.λ.π
Ενοχλει το να ειμαστε ελευθεροι πραγματικα ελευθεροι Να σκεφτομαστε και να πραττουμε ελευθερα μα αν  γινει θα ανοιξουν τα πνευματικα μας ματια και τοτε θα  δουμε καθαρα ποσο αχρηστοι και ποσο επικινδυνοι ειναι για μας .
Και θα επαναστατησουμε και δεν  τους συμφερει
Να ξυπνησουμε για να δουμε τον κόσμο αλλιώς.

 http://katohika.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις