«The Microsoft Home»
Αρκετοί χρήστες στο πέρασμα των ετών, από τη δεκαετία των ‘80s έως και σήμερα, θεωρούν πως η Microsoft - η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού στον κόσμο – δεν ξέρει να προγραμματίζει καλά, ενώ το ακριβώς αντίθετο ισχυρίζεται εξίσου μεγάλη ομάδα χρηστών. Όπως καταλαβαίνετε, οι απόψεις διίστανται, κυρίως γιατί το γνωσιακό επίπεδο των χρηστών ποικίλλει, αλλά και γιατί «αιωρείται» ένας μύθος γύρω από την προγραμματιστική «δεινότητα» της εταιρείας, ο μύθος περί προγραμματιστικής ανεπάρκειας.
Όμως, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, καθώς η Microsoft έχει (πίσω από κλειστές πόρτες για το κοινό) επιδείξει πολύ καλές προτάσεις λογισμικού, οι οποίες όμως δεν μπόρεσαν να δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας, για έναν λόγο και μόνο, που και αυτός με τη σειρά του προέρχεται από έναν άλλο παράγοντα. Ο λόγος είναι ότι οι προτάσεις κρίθηκαν μη εμπορικές (άρα και πιθανώς καταστροφικές σε περίπτωση διάθεσης), επειδή (εδώ εισέρχεται ο παράγοντας) δεν ήταν συμβατές με το προγενέστερο λογισμικό.
Έτσι, όσο η Microsoft εξελίσσει εν μέρει το λογισμικό της (εν μέρει, ώστε να διατηρηθεί η σημαντική συμβατότητα), τόσο θα παραμένουν να υπάρχουν οι αμφισβητίες, όσο και οι υποστηρικτές της σχετικά με τις ικανότητες που διαθέτει προγραμματιστικά. Βέβαια, μια εταιρεία εμβέλειας Microsoft, με τους απίστευτους οικονομικά πόρους, έχει τη δυνατότητα να επενδύει σε project εντελώς πειραματικά, ως εκ τούτου απαλλαγμένα από την εμπορική σημασία, άρα και άνευ «εγκλεισμών» συμβατότητας με άλλο λογισμικό.
Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι πολύ καλά πράττει η Microsoft που επενδύει και πειραματίζεται σε τέτοια ενδιαφέροντα project, καθώς πολλές φορές η τεχνογνωσία και εμπειρία που αποκτάται από τέτοια εγχειρήματα, χρησιμοποιείται εν τέλει στις καταναλωτικές συσκευές και τέλος, καλό θα ήταν σιγά-σιγά η Microsoft να αρχίσει να κόβει τους «ομφάλιους λώρους» με τα προγενέστερα (και ξεπερασμένα) Λειτουργικά Συστήματα (OS) της, ώστε να καταφέρει να αποδεσμευτεί επιτέλους από συμβατότητες δεκαετίας κι έτσι να προσφέρει μελλοντικά κάτι το ουσιαστικά πρωτοποριακό και όχι μια αναβάθμιση / βελτιστοποίηση του προγενέστερου OS, υπό τη νέα ονομασία «Windows X» (όπου X = αύξων αριθμός)।
www.zougla.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου