ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΑΕΚ


Φτάσαμε τέσσερις αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος και η Ένωση πρέπει να αυτοκτονήσει για να χάσει τον πολυπόθητο τίτλο, αφού χρειάζεται να συλλέξει μόλις 4 βαθμούς στα εναπομείναντα παιχνίδια....
Πρωταθλήτρια μετά από 24 χρόνια, σε μία ποδοσφαιρική σεζόν που ήταν η πιο σταθερή ομάδα, βγάζοντας πάθος και ενέργεια στο χορτάρι. Ήταν σωστή η φιλοσοφία της διοίκησης να δώσει έμφαση στο ελληνικό στοιχείο και με τις κατάλληλες προσθήκες ξένων παικτών, να δημιουργήσει ένα συμπαγές και ομοιογενές σύνολο. Ναι, το μπάτζετ ήταν σφικτό αλλά τα οικονομικά ανοίγματα των προηγούμενων ετών, την οδήγησαν στην καταστροφή και τον υποβιβασμό.

 Επιπλέον η Αγιά Σοφιά στη Νέα Φιλαδέλφεια, είναι υπό κατασκευή και σύντομα η ΑΕΚ θα επιστρέψει στο σπίτι της, γλιτώνοντας ένα μεγάλο κόστος από την ενοικίαση του ΟΑΚΑ. Το προπονητικό της κέντρο στα Σπάτα, διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις και παρέχει όλες τις ανέσεις στους αθλητές της.

Και πάμε τώρα στο αγωνιστικό κομμάτι ξεκινώντας από τον προπονητή Μανόλο Χιμένεθ, ένας κόουτς που στη δεύτερη του θητεία έβγαλε πολλούς λαγούς απ' το καπέλο του και διαχειρίστηκε ένα μέτριο ρόστερ με απόλυτη μαεστρία. Σωστή προετοιμασία στην Πολώνια και αυτό φάνηκε σε όλη τη διάρκεια των αγώνων, αφού οι παίκτες έβγαζαν απίστευτα τρεξίματα στον αγωνιστικό χώρο. Τεράστια βελτίωση των ποδοσφαιριστών, να αναφέρουμε επιγραμματικά τους Μπακάκη, Μπακασέτα, Λαμπρόπουλο και σίγουρο είναι ότι τη νέα χρονιά θα δούμε ένα διαφορετικό Γιακουμάκη.

Να μην ξεγελιόμαστε όμως, η ομάδα της ΑΕΚ έχει αδυναμίες, ακόμα και αν κατακτήσει το νταμπλ της φετινής περιόδου. Στον ανασταλτικό τομέα είναι μασίφ και λειτουργούν όλα ρολόι με αλληλοκαλύψεις, αλλά δημιουργικά είναι πολλές φορές προβλέψιμη στο παιχνίδι της και κυρίως λείπει ένα ψηλό δυνατό κορμί που θα βοηθήσει αμυντικά στα μαρκαρίσματα σε στημένες μπάλες και επιθετικά με σκοράρισμα απ' το κεφάλι.

Δεν γνωρίζω τις προθέσεις της διοίκησης και κατά πόσο θα μπορέσει να εξασφαλίσει τις ανανεώσεις των παικτών που λήγουν τα συμβόλαια τους, αλλά εκτιμώ ότι η παραμονή του Λιβάγια είναι εφικτή και η επέκταση συμβολαίου του Σιμόες είναι στα σκαριά. Στην περίπτωση του Κονέ θα βρεθεί μία λύση, για νέο δανεισμό από την Ουντινέζε ή κάποια άλλη φόρμουλα.

 Ερωτηματικό αποτελούν οι ανανεώσεις των Βράνιες και Χριστοδουλόπουλου και το μεγαλύτερο αγκάθι της υπόθεσης να ονομάζεται Αραούχο και Λας Πάλμας. Βέβαιη θεωρείται η επιστροφή του Βασιλαντωνόπουλου από τη Λαμία, που έκανε μια γεμάτη χρονιά με καλές εμφανίσεις και αναμένονται εξελίξεις στο μεταγραφικό σχεδιασμό από την εγχώρια αγορά, με τον Μασούρα του Πανιωνίου και  Αλμπάνη του Απόλλων Σμύρνης να ξεχωρίζουν.

Δύσκολα πάντως θα γίνουν παραπάνω από τέσσερις μεταγραφές το καλοκαίρι και οι δύο κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ποιοτικές προσθήκες ξένων.

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει το φίλαθλο κοινό του Δικεφάλου, που δίδαξε πως πρέπει να συμπεριφέρεται κάθε υγιής οπαδός, πανταχού παρών σε κάθε αγωνιστική πρόκληση της ομάδας. Δεν ήταν λίγες οι φορές που έδωσαν βροντερή παρουσία στο ΟΑΚΑ, ενθαρρύνοντας την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών.

 Ακολούθησαν σε Μιλάνο, Βιέννη, Κίεβο με άψογη συμπεριφορά και όταν δεν υπήρχε η δυνατότητα μετακίνησης φιλάθλων, αυτοί συνόδευαν την αποστολή της ομάδας με μηχανές και αυτοκίνητα, μέχρι το ξενοδοχείο.

Σε κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις ορισμένων ανεγκέφαλων οπαδών που άναψαν καπνογόνο ή ρίξανε μια κροτίδα, ήταν πάλι εκεί να λειτουργήσουν κατασταλτικά, με σκοπό να αποτρέψουν κάθε πιθανή τιμωρία της αγαπημένη τους ΑΕΚ.

Όσο και αν μερικοί τρέφουν αυταπάτες και σπέρνουν μίσος με τις δηλώσεις τους, η Ένωση θα πάρει δίκαια το πρωτάθλημα, αφενός διότι πρόβαλε ποδοσφαιρικό και αγωνιστικό ήθος και αφετέρου γιατί κέρδισε τα παιχνίδια εντός αγωνιστικών χώρων, δίχως προσφυγές στην αθλητική δικαιοσύνη. Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι σε αυτόν τον άγιο τόπο, ότι με τσαμπουκάδες και νταηλίκια δεν κερδίζονται οι αγώνες. Δεν χρειάζονται παρασκηνιακές κινήσεις και μεταγραφές παραγόντων προηγούμενων αρρωστημένων καταστάσεων, για να κερδίσεις ένα τίτλο. Εξάλλου το αντίγραφο παραμένει μία κακή απομίμηση, ενώ το πρωτότυπο όλοι το αντιγράφουν
Γράφει ο Tommy T. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις