ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

Το πιο ξακουστό μαντείο της αρχαίας ΕλλάδαςΟ μύθος λέει πως ο Δίας άφησε δύο αετούς, ένας προς την Ανατολή κι έναν προς τη Δύση. Εκείνοι συναντήθηκαν στους Δελφούς κι έτσι αναδείχθηκε η περιοχή ως το κέντρο του κόσμου.
Στην αρχαία ελληνική πόλη λειτούργησε το σημαντικότερο μαντείο της εποχής, αφιερωμένο στον θεό Απόλλωνα, κάνοντάς τους Δελφούς ιερή πόλη των αρχαίων Ελλήνων. Η σπουδαιότητα των Δελφών αναγνωριζόταν έως τον 4ο αιώνα μ.Χ., οπότε και η λειτουργία του μαντείου έλαβε τέλος με διάταγμα του αυτοκράτορα Θεοδόσιου Α’.
Οι Δελφοί βρίσκονται στους πρόποδες του Παρνασσού και είναι χαρακτηρισμένοι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Τα σημαντικότερα αξιοθέατα, με μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, είναι ο ναός του Απόλλωνα, το αρχαίο θέατρο Δελφών, ο Θόλος της Αθηνάς Προναίας αλλά και το αρχαιολογικό μουσείο της περιοχής. Το Μουσείο Δελφικών Εορτών στεγάζεται στο σπίτι του ποιητή Άγγελου Σικελιανού, ο οποίος είχε οραματιστεί τη «Δελφική ιδέα».
Η μεγάλη ιστορία και το τεράστιο αρχαιολογικό ενδιαφέρον των Δελφών προσελκύουν πλήθος Ελλήνων και ξένων επισκεπτών όλο τον χρόνο. Η απόσταση από την Αθήνα είναι 170 χιλιόμετρα ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η Αράχωβα, ο Παρνασσός με το χιονοδρομικό του και τα όμορφα χωριά του αλλά και η Ιτέα και το Γαλαξίδι.
ΔΕΛΦΟΙ ΔΕΛΦΟΙ ΔΕΛΦΟΙ ΔΕΛΦΟΙ ΔΕΛΦΟΙ https://www.newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις