ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΚΑΡΥΑΣ.

Το τοξωτό γεφύρι της Παλαιοκαρυάς με τον διπλό καταρράκτη 
Χτισμένη στα 730 μέτρα, στην κοιλάδα του Πορταϊκού, στα Τρίκαλα, η Παλαιοκαρυά «κρύβεται» σε μια χαράδρα εκπληκτικής ομορφιάς, με το τοπίο, άγριο και συνάμα εντυπωσιακό, να συναρπάζει τον επισκέπτη.
Είναι ο μικρός ποταμός Παλαιοκαρίτης που διαρρέει την χαράδρα- η οποία ονομάζεται και Γκρόπα- ξεκινώντας από το βουνό Γκρόπα και καταλήγοντας στον Πορταϊκό.
Η Παλαιοκαρυά χωρίζεται σε τρεις συνοικίες, Άνω, Κάτω και Μέση, και το επιβλητικό μονότοξο γεφύρι της δεσπόζει σε ένα στένωμα, περίπου μισό χιλιόμετρο από την Κάτω Παλαιοκαρυά. Δύο φράγματα του 1970 σχηματίζουν δύο τεχνητούς καταρράκτες, που δίνουν μια ξεχωριστή πινελιά στην όμορφη εικόνα. Η κατασκευή του τοποθετείται γύρω στα 1500 και έχει μήκος 26 μέτρα. Από το ποτάμι υψώνεται στα δέκα μέτρα και οι εντυπωσιακοί καταρράκτες φτάνουν τα 12 και τα 2 μέτρα.
Το βουνίσιο τοπίο συμπληρώνεται από βότανα κι αγριολούλουδα- όταν η εποχή το επιτρέπει- αλλά και πλούσια πανίδα που περιλαμβάνει μεγαλόπρεπα πουλιά, όπως αετούς και γύπες.
Μην παραλείψετε έναν περίπατο στο όμορφο δάσος της Κατούνας αλλά και τις κορυφές Γκρόπα και Καράβα, με την πρώτη να συνδέεται με πετρόχτιστο μονοπάτι με την Άνω Παλαιοκαρυά.
shutterstock_100883275 ΓΕΦΥΡΙ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΓΕΦΥΡΙ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΓΕΦΥΡΙ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΓΕΦΥΡΙ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΓΕΦΥΡΙ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ
http://www.newsbeast.gr/ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις