«Πεθαίνει» ο Σαρωνικός - Tεράστια η οικολογική καταστροφή

«Πεθαίνει» ο Σαρωνικός - Tεράστια η οικολογική καταστροφή (aud)





Τις τεράστιες περιβαλλοντικές συνέπειες της πετρελαιοκηλίδας που δημιουργήθηκε στον Σαρωνικό μετά το ναυάγιο του μικρού δεξαμενόπλοιου "ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ" και έχει επεκταθεί έως την Πειραϊκή, τον Άγιο Κοσμά, το Ελληνικό, τη Γλυφάδα, απαριθμεί στο CNN Greece ο διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», Θοδωρής Τσιμπίδης.


Ο κ. Τσιμπίδης υποστηρίζει ότι θα καταστραφεί το οικοσύστημα της περιοχής ενώ τονίζει ότι οι Αρχές δεν κινήθηκαν άμεσα και το πετρέλαιο διέρρευσε πολύ γρήγορα. Μάλιστα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι είμαστε ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τέτοια περιστατικά.
«Πολλά από τα υλικά του πετρελαίου εξατμίζονται και οι συνέπειές του τόσο στο περιβάλλον όσο και στον άνθρωπο είναι άμεσες. Το πετρέλαιο θα γίνει μία μεμβράνη στο βυθό της θάλασσας η οποία θα καταστρέψει το ίζημα και κατά συνέπεια θα καταστραφεί το οικοσύστημα της περιοχής», αναφέρει ο κ. Τσιμπίδης και προσθέτει:

Το πετρέλαιο που έχει διαρρεύσει στην περιοχή είναι πολύ λίγο σε σχέση με το φορτίο άρα μπορεί να έχουμε και χειρότερα τις επόμενες ημέρες εάν δεν γίνει σωστή και γρήγορη αντιμετώπιση του προβλήματος. Απορώ γιατί έχουμε κινηθεί με τόση βραδύτητα διότι, παρότι γνώριζαν ότι ο καιρός θα αλλάξει, δεν πήραν τα κατάλληλα μέτρα.

Πηγή: EUROKINISSI//ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Θάλεια Δήμου , CNN Greece

 ΕΙΚΌΝΕΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ


Φωτογράφος του Reuters παλεύει να σώσει από την πίσσα στον Σαρωνικό μια αλκυόνη [εικόνες]4226608
4226617
4226618
 239365 239367 239369 239394

Μόλις 300 μέτρα από τη Βούλα η πετρελαιοκηλίδα που μαύρισε τις ακτές της Αττικής

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις