Η Ευρωπαία ΑΕΚ

Europa League: Ξεκίνημα με διπλό στη Ριέκα η εξαιρετική ΑΕΚ -1

Ριέκα – ΑΕΚ: Θρίαμβος στην Κροατία!

Η ΑΕΚ στην επιστροφή της στο Europa League ύστερα από έξι χρόνια, επιβλήθηκε της Ριέκα με 2-1 στην Κροατία κι έβαλε με το «καλημέρα» γερές βάσεις πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ξέρανε τους Κροάτες με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 63′, χαρίζοντας το σπουδαίο διπλό στην Ένωση. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Μίλαν συνέτριψε εκτός έδρας την Αούστρια Βιέννης με 5-1.
Η βαθμολογία του ομίλου
Μίλαν 3
ΑΕΚ 3
Ριέκα 0
Αούστρια Βιέννης 0

Η επόμενη αγωνιστική (28/9)
ΑΕΚ-Αούστρια Βιέννης (22:05)
Μίλαν-Ριέκα (22:05) 


Ο αγώνας

Οι Κροάτες μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, προσπαθώντας να αιφνιδιάσουν την ΑΕΚ. Ο Ανέστης δήλωσε «παρών» στο 3′, σταματώντας εντυπωσιακά τον Έμπερ, με την Ένωση, όσο περνούσαν τα λεπτά, να ανεβάζει στροφές και σταδιακά να παίρνει τον έλεγχο του αγώνα. Στο 16′, η ομάδα του Χιμένεθ ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ με τον Μάνταλο να κάνει το 0-1 με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή.
Οι «κιτρινόμαυροι» δεν χάρηκαν και πολύ το προβάδισμα τους, μιας κι ο Ελέζ έκανε με πλασέ στη κίνηση το 1-1- στο 29′, έπειτα από κόρνερ. Η Ένωση δέχθηκε και πάλι γκολ από στημένη φάση, ωστόσο η αντίδραση της ήταν άψογη στη συνέχεια του αγώνα. Στο 41′ ο Μάνταλος λίγο έλειψε να κάνει το 1-2, αλλά ο τερματοφύλακας των Κροατών αντέδρασε σωστά στο σουτ του μέσα από την περιοχή.
Οι Κροάτες μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο μέρος. Η ΑΕΚ κλείστηκε στην περιοχή της αλλά δεν το πλήρωσε. Το αντίθετο, μάλιστα. Στο 63′, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έκανε το 1-2 με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ, «παγώνοντας» τους Κροάτες.
Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έχασε μέτρα στο γήπεδο στα τελευταία λεπτά, πράγμα φυσικό μιας και η Ριέκα πίεζε για την ισοφάριση, ωστόσο οι Κροάτες δεν απείλησαν ουσιασικά την εστία του Ανέστη. Έτσι, η ΑΕΚ έφυγε με το διπλό από την Κροατία, παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΡΙΕΚΑ (Κεκ): Πρσάλκο, Βέσοβιτς, Ζούπαριτς, Έλεζ, Ζούτα, Μπράνταριτς, Μίσιτς (81’ Ματέι), Γκαβράνοβιτς (59’ Μάλες), Έμπερ, Κβρζιτς (74’ Ακόστι), Γκοργκόν. 

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Λόπες, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιες, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (78’ Αϊντάρεβιτς), Κλωναρίδης (60’ Μπακασέτας), Λιβάγια (85’ Αραούχο). 

 www.newsit.g

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις