Η… ασυνέπεια των διακηρύξεων από το βήμα της ΔΕΘ.

«Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ». «Κατάργηση ΕΝΦΙΑ». «Επαναφορά 13ης σύνταξης». Οσα ακούστηκαν το 2014,μοιάζουν πια πολύ μακρινά. Εντούτοις το νήμα που συνδέει τις...
εξαγγελίες κάθε προηγούμενης χρονιάς από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης με τις εξαγγελίες της κάθε επόμενης
χρονιάς, δεν σπάει με τίποτα.
Και πράγματι λίγα πράγματα διατηρούν τόση συνέπεια στην πολιτική ζωή της χώρας όσο η… ασυνέπεια των διακηρύξεων από το βήμα της ΔΕΘ. Η «συνέπεια» στις κενές περιεχομένου μεγαλοστομίες. Η «συνέπεια» στη χαώδη απόσταση μεταξύ υποσχέσεων και πράξεων. Η «συνέπεια» της αντιστροφής της πραγματικότητας και των σκηνοθετικά προβαρισμένων θεατρινισμών ώστε να επιτευχθεί ο στραγγαλισμός της αλήθειας μέσω της «ατάκας του αρχηγού».
Φέτος το «έργο» μπορεί να μην έχει «σκίσιμο Μνημονίων» έχει όμως «έξοδο από τα Μνημόνια». Τι κι αν την στιγμή της δήθεν «εξόδου» οι συνταξιούχοι είναι δεδομένο ότι θα αρχίσουν να μετρούν τρεις ακόμα κομμένες συντάξεις λόγω των νέων μέτρων που ψηφίστηκαν τον περασμένο Ιούνιο. Τι κι αν οι μισθωτοί αντί για «έξοδο» θα βρεθούν στην είσοδο της στενωπού μιας νέας φοροεπιδρομής λόγω περιορισμού του αφορολόγητου στο μισό.
Οσο λοιπόν κι αν το «έργο» επιμένει στο απατηλό σενάριο ότι τάχα «αφήνουμε πίσω μας τα δύσκολα χρόνια της κρίσης», καλύτερα ας προσδεθούμε, αφού καμία προεκλογικού τύπου παράσταση στη ΔΕΘ δεν αλλάζει τα δεδομένα. Ποια είναι τα δεδομένα; Οι εν ισχύ 700 μνημονιακοί νόμοι με τις 30.000 εφαρμοστικές διατάξεις τους. 
 
sibilla-gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις