Η απόλυτη παράνοια

Σε μια χώρα που ουσιαστικά πια δεν παράγει τίποτα μόνο η αυξηση των φόρων έχει απομείνει για να μαζεύει χρήματα το χρεωκοπημένο κράτος...
Η απόλυτη παράνοια είναι οτι σε λογαριασμούς πρώτης ανάγκης όπως είναι οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος, μπαίνουν υποχρεωτικά χίλιοι δύο άσχετοι φόροι και εισφορές για να γιγαντώνουν το τελικό ποσό.

Η μισή Ελλάδα ζει πια με το φώς των κεριών ή ζεσταίνεται με μαγκάλια και τζάκια το χειμώνα, αλλοι πάλι, είτε απο απόγνωση είτε βρίσκοντας την ευκαιρία να κλέψουν συνδεουν παράνομα ξανά κομμένα καλώδια ρεύματος.

Και το κράτος; που είναι το κράτος; Αυτό αυξάνει συνεχώς τις τιμές βάζοντας σε αυτούς που πληρώνουν εισφορές αλληλεγγύης (αλήθεια γιατι δεν μπήκε ποτέ εισφορά αλληλεγγύης έστω 20% ή ακόμα 10 % στις βουλευτικές αποζημιώσεις;) και ουσιαστικά μοιράζοντας τη χασούρα απο αυτούς που δεν πληρώνουν στους υπόλοιπους. Ωραία λογική.

Δείτε πόσο απίστευτα φορομπηχτική και παπατζήδικη είναι η λογική των κάθε είδους φόρων στην Ελλάδα του 2017 με τη βοήθεια της στατιστικής και της λογικής του μισού κοτόπουλου με ενα απλό παράδειγμα.

Ας υποθέσουμε οτι το κράτος έχει βάλει φόρους σε 4 ανθρώπους ύψους 1000 ευρώ στον καθένα. Ο καθένας οφείλει λοιπόν απο 1000 ευρώ. Ο πρώτος πληρώνει κανονικά.Ο δεύτερος με δόσεις πάλι εξοφλεί το ποσό, ο τρίτος δεν έχει καθόλου ούτε και ο τεταρτος, όμως ο τεταρτος έχει ενα μικρό δυαράκι.

Το κράτος μαζεύει τις 2000 απο τις 4000 και καταλογίζει χρέος 1000 ευρώ στον τρίτο και τον τέταρτο. Όμως τα 2000 εξακολουθούν να λείπουν απο τον προϋπολογισμό και για το σκοπό αυτό αυξάνει τους φόρους. Βαφτίζει ενα κομμάτι της αύξησης αυτής "εισφορά αλληλεγγύης" και προσπαθεί να πάρει και συνήθως τα καταφέρνει το μεγαλύτερο ποσό που χρωστάνε οι 2 που δεν έχουν να πληρώσουν απο τους 2 πρώτους.

Ομως η απάτη και το παπατζηλίκι δεν είναι εκεί. Είναι οτι και στους άλλους 2 δεν διαγράφεται το χρέος. Ο τρίτος γίνεται σκλάβος του χρέους για όλη του τη ζωή και οποιοσδήποτε μισθός, σύνταξη ή οποια χρήματα πάρει ποτέ κατάσχονται για την αποπληρωμή του χρέους του, ενώ ο τέταρτος θα χάσει κάποια στιγμή πολύ σύντομα το δυαράκι του που θα βγεί στο σφυρί για χρέος μερικών χιλιάδων ευρώ.

Και το κράτος; Θα μαζέψει ΟΛΟΥΣ τους φόρους που έβαλε, και τα 4000 ευρω απο τους 2 πρώτους, θα κλαφτεί που δεν πήρε και τους φόρους απο τα φαντάσματα που εξακολουθεί να βάζει ως άλλοθι κάθε χρόνο ως μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου και θα έχει και τους άλλους 2 όμηρους του χρέους.

Δεν υπάρχει πτώχευση για κανέναν απο τους πραγματικά πτωχούς κατοίκους, πτώχευση υπάρχει μόνο για τα λαμόγια με τις ΑΕ που αφού πήραν τα θαλασσοδάνεια με συνενόχους τις κυβερνήσεις και τους τραπεζίτες κυκλοφορούν "πτωχοί" με τις τζιπάρες τους, τα πολυτελή αυτοκίνητα και μένουν στις μεζονέτες τους στα βόρεια προάστεια. Αυτούς δεν τους αγγίζει καμμιά κρίση.

Πλήρωνε λοιπόν κορόιδο καταναλωτή εισφορά αλληλεγγύης για τις πτωχευμένες ΑΕ που φέσωσαν τη ΔΕΗ και κουρεύει τα χρέη τους.

Και δε φτάνει μόνο αυτό. Εταιρείες όπως τα ΕΛΤΑ που βρίσκονται στα πρόθυρα πτώχευσης ανοιγουν νέες δραστηριότητες πουλώντας ρεύμα που δεν παράγουν και που αγοράζουν κυρίως απο τη ΔΕΗ σε τιμές χαμηλότερες απο αυτές της ΔΕΗ, κλέβοντας τους καλους πελάτες.

Σε λίγο καιρό έρχεται και η σειρά των υπόλοιπων ΔΕΚΟ, μια μια θα ιδιωτικοποιούνται για ενα κομμάτι ψωμί , τα τιμολόγιά τους θα αυξάνονται εντελώς ανεξέλεγκτα (το δείχνει η ιστορία σε όλες τις χώρες που έγινε αυτό) και επιπλέον θα συνεχίζεται η άγρια φορολογία.

Και αν ρωτήσει κάποια μέρα η δασκάλα στο σχολείο το παιδί σας τι παράγει η Ελλάδα, τοτε αυτό σίγουρα θα πεί φόρους κυρία και δυστυχία...


freepen.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις