Η αδυναμία ελέγχου του νομίσματος

Με το σκληρό ευρώ, το συγκεκαλυμμένο αυτό μάρκο και την οικονομία μας σε ελεύθερη πτώση, είναι γελοίο να πιστεύουμε ότι  θα γίνουμε  ανταγωνιστικοί και θα ανακάμψουμε.  Πόσες ακόμα εσωτερικές υποτιμήσεις, πόση περισσότερη φτώχεια, ανεργία, απελπισία, δυστυχία μπορεί να αντέξει η δύσμοιρη χώρα ;

Η αδυναμία ελέγχου του νομίσματος μιας περιφερειακής οικονομίας,  η αδυναμία υποτίμησης του, την αφοπλίζει αφού βρίσκεται σε διαφορετική παραγωγική και νομισματική ζώνη και την καθιστά υποχείρια  στο διεθνή ανταγωνισμό, στις κυρίαρχες αγορές, στους κερδοσκόπους και στους πονηρούς Γερμανούς.

Αντί να εκδώσουμε χρήμα- με σύνεση και φειδώ βέβαια- για να πληρώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις, απλώνουμε το χέρι ως κακόμοιροι επαίτες για να μας δανείσει η φοβερή Τρόικα με επαίσχυντους όρους χώρας-αποικίας.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των δανείων κατευθύνεται σε  παλαιότερα χρέη, τα οποία γιγαντώνονται συνεχώς, ως ένας δολοφονικός φαύλος κύκλος. Από τις περίπου 250 χώρες που υπάρχουν στον κόσμο, οι 220 έχουν δικό τους νόμισμα και οι περισσότερες αναπτύσσονται πολύ καλύτερα απο την ευρώπληκτη Ελλάδα.

 

http://odosdrachmis.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις