Β’ Πλαζ Βούλας.



 Ποιος λέει όχι στην τουριστική Βούλα;
Να δοθεί ένα τέλος στη παραλία φάντασμα, την Β’ Πλαζ Βούλας… εδώ και τώρα!
Έπειτα από απαίτηση πολλών δημοτών στο Δήμο 3Β (Βούλα-Βάρη-Βουλιαγμένη) σχετικά με το παραλιακό μέτωπο συγκεκριμένα της δημοτικής ενότητας Βούλας, καταγράψαμε τα εξής.
Η Βούλα αδιαμφισβήτητα είναι μια πανέμορφη και ήσυχη αστική περιοχή, όπου μεταξύ άλλων θα μπορούσε να αναπτύξει ένα τουριστικό προφίλ, αντάξιο άλλων μεγάλων τουριστικών δήμων της Αττικής όπως  του Δήμου Γλυφάδας ή και άλλων περιφερειών.
Τροχοπέδη όμως γι’ αυτή την ήπιας μορφής τουριστική ανάπτυξη αποτελεί η στασιμότητα της ανάληψης ευθυνών και δράσεων στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας και στη Β’ Πλαζ Βούλας. Επειδή το πρώην Κάμπινγκ αυτό το διάστημα βρίσκεται ΙΣΩΣ (!) σε τροχιά εξυγίανσης, σήμερα θα ασχοληθούμε με το δεύτερο σημείο, την πολύπαθη παραλία, το «φιλέτο της ντροπής», τα 70 στρέμματα της Β’ Πλαζ Βούλας.
Και ποιος Αθηναίος δεν θυμάται αυτή την ελεγχόμενη παραλία «διαμάντι» έως τα τέλη της δεκαετίας του ’90.
Έκτοτε «πλάκωσαν» τα «μεγάλα συμφέροντα» με τα …«μεγάλα στόματα»  και το τεράστιο αυτό παραλιακό δημόσιο θέρετρο παρέμεινε κλειστό και μετετράπη σε σκουπιδότοπο.
Το 2001 η ΕΤΑ/ΕΤΑΔ Α.Ε. με  την κυβερνητική εντολή που της δόθηκε για «διαχείριση με γνώμονα το Δημόσιο Συμφέρον», σύναψε σύμβαση μίσθωσης με τις ΑΠΟΛΛΩΝΙΕΣ ΑΚΤΕΣ Α.Ε., κάθε άλλο αντί του “δημοσίου συμφέροντος”, για την εκμετάλλευση της Β’ Πλαζ Βούλας. Γι’ αυτό και ποτέ δεν την λειτούργησαν σαν οργανωμένη παραλία, επειδή ο κύριος σκοπός τους ήταν να κατασκευάσουν νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, κάτι που ορθά δεν έγινε δεκτό από την τοπική κοινωνία.
Ακολούθως λειτούργησε υπό την πρακτική του πλιάτσικου, αφού για κανά δυό χρόνια οι ανάδοχοι καθάρισαν λίγο το εσωτερικό και ασχολήθηκαν με το να προσφέρουν υπηρεσίες για γάμους και δεξιώσεις (με 70 ευρώ το κεφάλι και τα λεφτά στην τσέπη!!!), ενώ ποτέ δεν απέδωσαν το 12% (επί των μικτών κερδών) στο δήμο, όπως αναφέρεται και στη σχετική σύμβαση. Τα δε συσσωρευμένα μισθώματα πολλών χιλιάδων ευρώ ουδέποτε εισπράχτηκαν!  Εν τέλει και έπειτα από σωρεία καταγγελιών… «έφυγαν  νύχτα»!
Και από τότε η Β’Πλαζ έχει αφεθεί στην τύχη της.
«Από τον Άννα στον Καϊάφα» και η ανάληψη ευθυνών από τις δημοτικές αρχές, αφού κανείς δεν αναλαμβάνει να εξυγιάνει τη περιοχή προς όφελος των δημοτών και κατ’ επέκταση των Αθηναίων πολιτών και επισκεπτών/τουριστών.
Ρητή όμως η λαϊκή εντολή των δημοτών της Βούλας. Εξυγίανση εδώ και τώρα!!
Άλλοι λένε ότι είναι στην δικαιοδοσία του δήμου. Άλλοι της ΕΤΑ, ΕΤΑΔ, ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. και άλλα ονόματα σαν τους εγκληματίες... Άλλοι επίσης λένε ότι βρίσκεται ακόμα στα χέρια της εταιρίας ΑΠΟΛΛΩΝΙΕΣ ΑΚΤΕΣ Α.Ε. αφού η ΕΤΑΔ αντί να καταγγείλει τότε τη σύμβαση και να προβεί σε έξωση, αποδέχτηκε το σφράγισμα της παραλίας και σαν επιστέγασμα όλων, το 2009 ακολουθώντας την πάγια τακτική της, φέρεται να ανανέωσε την μίσθωση μέχρι το 2030, δίνοντας έτσι στην ουσία «αμνηστία» στις ΑΠΟΛΛΩΝΙΕΣ ΑΚΤΕΣ Α.Ε. Σκοτεινό και ύποπτο μεν αλλά παντελώς αδιάφορο για το μέσο πολίτη, αφού «δεν μας ενδιαφέρει ποιος είναι υπεύθυνος φορέας, ας βρει την άκρη η δημοτική αρχή εδώ και τώρα, αλλιώς ας παραιτηθούν», ως κραυγή αγωνίας που βγαίνει από τα χείλη όλων.
Η “μπάλα” είναι πλέον στην περιοχή του δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, ο οποίος εντέλλεται να λειτουργήσει άμεσα προς όφελος του Δήμου και να πράξει το αυτονόητο, που είναι να επιστραφεί η παραλία με συνοπτικές διαδικασίες «ελεύθερη προς χρήση» των πολιτών και η ευλογημένη παραλία «κόσμημα» να αποκτήσει επιτέλους και πάλι την πραγματική της αξία.
Είναι ανήκουστο μια τέτοια περιοχή φιλέτο να παραμένει σε καθεστώς ομηρίας από κάποιους... (πώς να τους χαρακτηρίσω), που 15 και πλέον χρόνια κρατούν το «φιλέτο» της Βούλας, ως μια περιοχή φάντασμα.
Η πρόταση είναι μια και μόνη. Η «Μπουλντόζα»!! Ανεξαρτήτως δικαιοδοσίας, όποιος δήμαρχος προβεί στο «καθάρισμα» της Β’Πλαζ Βούλας θα έχει πίσω του έναν ολάκερο λαό.
Αφού ενημερωθεί πρωτίστως το Δημοτικό Συμβούλιο, θα πρέπει να μπουν μέσα οι μπουλντόζες του δήμου να το καθαρίσουν και να ρίξουν από τα κάγκελα καθώς και ό,τι άλλο σαθρό οικοδόμημα βρίσκεται εντός του χώρου. Σε δεύτερη φάση, να οριοθετηθεί και να οριστούν δράσεις σύμφωνα και με παλαιότερο κατατεθειμένο σχέδιο, ήτοι: 2 αναψυκτήρια, εστιατόριο, mini-market, Beach-volley,  χώρος παιχνιδιού-παιδική χαρά, αποδυτήρια, τουαλέτες-ντουζιέρες, χώροι για ενοικιαζόμενες ομπρέλες (περιορισμένης έκτασης), θερινός κινηματογράφος και ήπιες αθλητικές εγκαταστάσεις για το κοινό.
Ακολούθως, ανοιχτή διαβούλευση για τυχόν άλλες δραστηριότητες. Τέλος ορίζεται και η ημερομηνία ανοιχτού διαγωνισμού προς επιχειρηματίες που επιθυμούν να αναλάβουν τα καταστήματα και τις εν γένει δράσεις, ώστε σε χρόνο ντε-τε η Β’ Πλαζ Βούλας να αποκτήσει και πάλι την αντάξια χρήση και όψη της γενικής αποδοχής.
Εξυπακούεται ότι με την υλοποίηση των ανωτέρω, η περιοχή θα προσελκύσει χιλιάδες κόσμο με τα ανάλογα για το δήμο και τους δημότες του οφέλη.
Οποιαδήποτε άλλη παράταση της παθητικής αδιαφορίας, θα εκλαμβάνεται ως ανικανότητα και ασυνέπεια λόγου.
Και το «ασυνέπεια λόγου» δεν το γράφουμε τυχαία, αφού ειδικότερα εμείς οι τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι δεν ξεχνάμε. Με όλο το σεβασμό προς τον δήμαρχο κ. Κωνσταντέλλο, θα του θυμίσουμε την τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΣΚΑΙ και στη συνάδελφο Άννα Μπουσδούκου στις 14 Οκτωβρίου 2014, όπου μεταξύ άλλων είχε εξαγγείλει για τη Β’ Πλαζ Βούλας τη δημιουργία «οικολογικού πάρκου», χώρων περιπάτου και αναψυχής, αθλοπαιδιές, ακόμα και κολυμβητήριο. Συνεπώς δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.


 https://www.ebdomi.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις