Ο τελικός του αίσχους

Μάχες σώμα με σώμα, πετροπόλεμος, χημικά - Κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ στην «εμπόλεμη ζώνη» του Βόλου.


Μια ακόμη μαύρη σελίδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο γράφτηκε στο Πανθεσσαλικό στάδιο...
Μάχες σώμα με σώμα, πετροπόλεμος και χημικά – Δεκάδες οπαδοί στο νοσοκομείο – Νικητής ο ΠΑΟΚ με γκολ οφσάιντ
Μόνο «γιορτή του ποδοσφαίρου» δεν ήταν. Οι υποσχέσεις και οι παραινέσεις για έναν τελικό όπου θα θριαμβεύσει το ποδόσφαιρο και που θα τον παρακολουθήσουν αδελφωμένοι οι οπαδοί δυο ομάδων που έχουν κοινές ρίζες, έπεσαν στο κενό.
Το μόνο κοινό που έδειξαν να έχουν οι χούλιγκανς των δυο ομάδων, είναι η αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή και η κυριαρχία του τυφλού μίσους.
Οι φωτογραφίες από τα όσα έγιναν στο γήπεδο αφήνουν τους πάντες με το στόμα ανοιχτό.





Πεδίο μάχης το Πανθεσσαλικό - Όλο το χρονικό των επεισοδίων
Τα επεισόδια ξεκίνησαν από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 6 Μαΐου, με οπαδούς και των δύο ομάδων να κάνουν «ντου», προσπαθώντας να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθουν στο στάδιο χωρίς εισιτήριο.

Η αστυνομία απάντησε με ρίψη δακρυγόνων με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να επιβαρυνθεί.
Λόγω της έκτασης των επεισοδίων, πραγματοποιήθηκε μάλιστα έκτακτη σύσκεψη μεταξύ των εκπροσώπων των ομάδων με αποτέλεσμα να είναι για πολλή ώρα ορατή η πιθανότητα να μην πραγματοποιηθεί το παιχνίδι.

Εξαιτίας των σοβαρών επεισοδίων, πολλά παιδιά που ήταν έτοιμα να μπουν στο γήπεδο με τις οικογένειές τους, δεν άντεξαν και ξέσπασαν σε κλάματα.

Ένταση επικράτησε και μέσα στο στάδιο όταν οπαδοί του ΠΑΟΚ άναψαν δακρυγόνα και «πιάστηκαν» στα χέρια με άνδρες των ΜΑΤ.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πέταξαν και βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά το ένα πέταλο του γηπέδου χωρίς ωστόσο να επεκταθεί.

Μάχες σώμα με σώμα σημειώθηκαν και στον περιβάλλοντα χώρο έξω από το γήπεδο με τις ντροπιαστικές εικόνες να κάνουν το γύρο του ελληνικού διαδικτύου και όχι μόνο. (Δείτε ΕΔΩ)

Ξύλο και στα επίσημα!
Καμία θύρα του Πανθεσσαλικού δεν ήταν ασφαλής, καθώς μέχρι και στα επίσημα «έπεσε» ξύλο! Οπαδοί πετούσαν αντικείμενα στα ΜΑΤ τα οποία προσπαθούσαν να τους απωθήσουν.

Πολλοί είναι οι τραυματίες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου γέμισε από τραυματίες που έσπευσαν για τις πρώτες βοήθειες.
Εγκατέλειψε το πούλμαν η ομάδα του Δικέφαλου

Την ώρα που το πούλμαν του ΠΑΟΚ προσέγγιζε στο στάδιο «κόλλησε» σε έναν στενό δρόμο που ήταν γεμάτος από παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ωστόσο κάτι τέτοιο στάθηκε αδύνατο! (Δείτε ΕΔΩ)

Εξαιτίας των επεισοδίων ήταν δυσχερής και η είσοδος των οικογενειών των ποδοσφαιριστών καθώς το πούλμαν στο οποίο επέβαιναν δεν πήρε άδεια από την Αστυνομία να πλησιάσει στο γήπεδο.

Δυσαρεστημένη η ΑΕΚ με τη διαιτησία
Η δήλωση που έκανε μετά το πέρας του αγώνα ο Δημήτρης Μελισσανίδης αλλάζει τις ισσοροπίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πυροδοτεί απίστευτες αναταράξεις.
Ο κ. Μελισσανίδης χαρακτήρισε παλιοαλήτη τον βοηθό επόπτη και είπε ευθέως ότι ήταν «στημένος».

Έξαλλος με τη λήξη του τελικού ο Μανόλο Χιμένεθ πήγε κατευθείαν προς τους διαιτητές για να εκφράσει τα δικαιολογημένα παράπονά του για το γκολ-σκάνδαλο του ΠΑΟΚ.
Ο Σιδηρόπουλος, ο οποίος ήταν κοντά συγκράτησε τον νευριασμένο Ισπανό και τελικώς τον απομάκρυνε.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγα δευτερόλεπτα αργότερα (κι ενώ είχε προηγηθεί εναγκαλισμός με τον Βλάνταν Ίβιτς), ο Χιμένεθ χειροκρότησε ειρωνικά το διαιτητικό τρίο, δείγμα της αγανάκτησής του.
«Βόμβες» και από Παναθηναϊκό: «Κλεμμένο τρόπαιο»

Και το «τριφύλλι» πήρε θέση για το γκολ-οφσάιντ στον τελικό Κυπέλλου.
Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σχολίασαν στον Παναθηναϊκό τα όσα έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Έτσι από την πλευρά τους οι πράσινοι έλεγαν χαρακτηριστικά «Στέψη με το έτσι θέλω και ένα κλεμμένο τρόπαιο με δύο σφαγιαστικές διαιτησίες κατά Παναθηναϊκού και ΑΕΚ».
Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στον Λευκό Πύργο

Με τη λήξη του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ όπου ο δικέφαλος του Βορρά κέρδισε με 2-1 και στέφθηκε για 5η φορά κυπελλούχος Ελλάδας, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ξεχύθηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για να πανηγυρίσουν.

Ο Λευκός Πύργος είχε ένα τεράστιο πανό που έγραφε «Εμείς μαζί για μια ζωή» με τους οπαδούς να έχουν στήσει ένα τρελό πάρτι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις