Πόλη καταδικασμένη να μην δει ποτέ μια άσπρη μέρα!

Αναμένεται επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές, διαβάζω εδώ στις ιστοσελίδες και τα σάιτ. Και πράγματι έξω η ατμόσφαιρα είναι «παταγούδι». 

Έχει εκείνο το ψιλό κρύο, που σου παγώνει τη μύτη και κάνει
τα χέρια να θέλουν οπωσδήποτε τσέπη. Αλλά δε σε περονιάζει ρε παιδί μου ο αέρας.


Βέβαια σύμφωνα μ’ αυτά που διάβασες, περιμένεις από στιγμή - στιγμή να δεις νιφάδες να χορεύουν στον ουρανό. Γύριζα τώρα απ’ το καφενείο, και χάζευα τον ουρανό περιμένοντας να δω το χιόνι να πέφτει.

Αντί γι’αυτό όμως, άρχισε να πέφτει ένα κακομοιριασμένο ψιλόβροχο, βρώμικο, ελεεινό και τρισάθλιο σαν παγωμένη λάσπη ένα πράμα. Στη βόρεια Ελλάδα λέει η τηλεόραση, άρχισε να το στρώνει κανονικά.

Σε μας εδώ, «τσίμπλα» χιόνι, ούτε να μας φτύσει δεν καταδέχεται ο Θεός. Οι δρόμοι καλύφτηκαν από μια παγωμένη γλίτσα, ίσα - ίσα να πάμε να τσακιστούμε δηλαδή, και από χιόνι «πάπαλα». Κι ούτε που αναμένεται δηλαδή, το είπε και η Σούζη στο Σκαι που ξέρει καλλίτερα. Και μετά φωνάζουν οι Βόρειοι ότι όλα τα καλά συμβαίνουν στην Αθήνα. Τι λέτε ρε γκαρτάσια. Δεν μας παρατάτε λέω εγώ!

Ξαναδιαβάζω τα δελτία καιρού. Η μισή Ελλάδα λέει χιονισμένη. Αλλά να μην ανησυχούμε λέει. Ειδικά εδώ στην πρωτεύουσα, τα Χριστούγεννα θα χουμε καλό καιρό.

Πότε έγινε κάτι σωστά σε τούτο τον τόπο για να γίνει τώρα;Το πολύ - πολύ να χιονίσει το Μάη. Όλα ανάποδα πάνε σε τούτη τη χώρα.

Βγαίνω στο μπαλκόνι ν’ απολαύσω λίγο αυτή τη γλυκιά παγωνιά, αγνοώ τη βρόμικη ψιχάλα, και φαντάζομαι λευκές νιφάδες να προσγειώνονται γύρω μου. Τις φαντάζομαι δηλαδή, γιατί μάλλον δεν πρόκειται να τις δω κι εφέτος. Το μόνο που βλέπω, Γκρίζα πόλη, με γκρίζους ανθρώπους, καταδικασμένη να μην δει ποτέ μια άσπρη μέρα!


Κώστας Μπούτιβας
http://aggelokastro-news-aggelokastro.blogspot.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις