Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ένας διεθνής οργανισμός, αρμόδιος για τη διαχείριση του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος και την παροχή δανείων προς τα μέλη του, για την αντιμετώπιση προβλημάτων, που σχετίζονται με το ισοζύγιο πληρωμών.
Μέρος της αποστολής του, είναι η ενίσχυση των χωρών που αντιμετωπίζουν δυσεπίλυτα δημοσιονομικά προβλήματα. 
Σε αντάλλαγμα, οι χώρες αυτές είναι υποχρεωμένες να προχωρήσουν σε μία σειρά οικονομικών μεταρρυθμίσεων, όπως η ιδιωτικοποίηση κρατικών επιχειρήσεων και η εφαρμογή μέτρων λιτότητας, συνήθως επώδυνων για τους πολίτες.
Ισχυρή παρουσία στη . . . μεταπολεμική Ελληνική πραγματικότητα έχει το ΔΝΤ, έστω κι αν η γενική αίσθηση είναι ότι ο πρωταγωνιστικός του ρόλος εδραιώθηκε στη χώρα μας, από το 2010 και μετά και επί τρόικας. 
Ανατρέχοντας στην Ιστορία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, θα διαπιστώσουμε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας περισσότερο από ποτέ αυτές τις μέρες, είναι πανταχού παρόν. 
Κι ας μην του έδινε τότε ο κόσμος σημασία. ( Τυχαίο ; )
Άλλες εποχές, άλλωστε... Πιο ανυποψίαστες . . .  
Ως γνωστόν, η Ελλάδα ήταν από τα 29 ιδρυτικά μέλη τουΤαμείου όταν ιδρύθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 1945,μέσα από τις στάχτες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 
Σήμερα το ΔΝΤ αριθμεί 188 χώρες, όσες και η Παγκόσμια Τράπεζα, που είναι το  . . . δίδυμο αδελφάκι του. 
Δεν συμμετέχουν η Βόρειος Κορέα, η Κούβα, το Λίχτενσταϊν, η Ανδόρα, το Μονακό, το Τουβαλού και το Ναούρου. 
Η πρώτη αναφορά του ΔΝΤ στην καθημερινότητα της Ελλάδας έγινε το 1956, όταν επί κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, ο Έλληνας υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου Γρηγόρης Κασιμάτης επισκέφθηκε στις 6 Δεκεμβρίου την Ουάσιγκτον για να ζητήσει – τι άλλο; – οικονομική ενίσχυση. 
Δανεικά . . . 
Από τους συνήθεις υπόπτους, δηλαδή, από την Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ . . . και ΠΑΝΤΑ με θεραπεία τις συνταγές Λιτότητας.  περισσότερη ιστορία ΕΔΩ :
Όσοι, λοιπόν, ισχυρίζονται πως το ΔΝΤ στην Ελλάδα είναι απλώς μια ιστορία της τελευταίας 7ετίας, μάλλον θα πρέπει να αναιρέσουν, αφού η κολόνια των δανεισμών και της παρεμβατικότητας εκ μέρους του Ταμείου, κρατάει χρόνια. Δηλ. Δεκαετίες ολόκληρες... 
Και ερχόμαστε στο δια ταύτα : Στο κλασσικό και βασικό ερώτημα που ταλανίζει απο προχθές πολλούς ενημερωμένους ή έστω ευασθητοποιημένους πολίτες  . . . 
Φταίει τελικά για όλα τα κακά της λιτότητας και των Μνημονίων, το Σιωνιστικο, το κακό ΔΝΤ ; ; ;
Θα συμπλήρωνα αντίστοιχα το ερώτημα :  και οι Γερμανοί που  . . . ΔΕΝ ήταν ποτέ φίλοι μας ; και σε αντιστοίχηση τα περισσότερα μέλη της Ευρωζώνης, είναι οι καλοί - οι σωτήρες μας, οι φίλοι μας, οι  . . . Εταίροι ; ; ;
Δυστυχώς αδέλφια, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, αν και τώρα τελευταία η αλήθεια ( κατά τη φτωχή μου γνώμη ) συγκλίνει περισσότερο ΥΠΕΡ του ΔΝΤ. 
Τι εννοώ ; 
ΝΑΙ το ΔΝΤ εχει εξωστρακιστεί εδω και κάποιες δεκαετίες απο τον αρχικό του σκοπό, απ' όταν ιδρύθηκε. 
Και αυτό συνέβη απο τη στιγμη που "επεσε" στα  . . . βρώμικα χέρια της Μαφίας των τραπεζών, όπως και το δίδυμο αδελφάκι του η Παγκόσμια τράπεζα, διότι πλέον ο σκοπός τους είναι το κέρδος και μάλιστα εις βάρος των λαών, που κάποιοι εξ αυτών ( όπως εμείς ) σήμερα συνεισφέρουν τον ετήσιο οβολό τους . . .  !
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, για όσους ΔΕΝ κατάλαβαν . . . ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΕΙΣΑΙ . . . 
Και το ταμείο, μας δανείζει ΚΑΙ με δικά μας χρήματα ( του λαού πάντα ) και φυσικά και άλλων κρατών. 
Η ιστορία του τα τελευταία χρόνια εκτός αυστηρή λιτότητα, προκαλεί αίμα, φρίκη και άπειρα κακουργήματα εναντίον αρκετών λαών . . . 
Το πρόβλημα όμως του ΔΝΤ, είναι ότι κάπου ΛΟΓΟΔΟΤΕΙ κάθε χρόνο. Και πιστέψτε με, λογοδοτεί, είτε έτσι, είτε  . . . γκιουβέτσι. Ο/Η εκάστοτε κ. Λαγκάρντ δηλ. δίνει αναφορά σε ένα "Συμβούλιο Διοικητών" στο οπίο εκπροσωπείται κάθε χώρα μέλος με ένα διοκητή κι ένα αναπληρωματικό για 5 συνεχή έτη. ΠΗΓΗ: Wikipedia
Μετα τις απανωτες ηττες της παγκοσμιας τραπεζοπολιτικης μαφιας, της Ν.Τ.Π., τα πραγματα τείνουν να επανέλθουν στην  . . . όταν πρωτοξεκίνησε κατάσταση!!
Στο δια ταύτα της Ελληνικής πραγματικότητας, ενώ ξεκίνησε με τη γνωστή συνταγή ΛΙΤΟΤΗΤΑ - Μεταρρυθμίσεις με σκοπό το γονάτισμα της χώρας, όπως δηλ. έκανε σε κάθε χώρα μέχρι τώρα, τελευταία-, -απο πέρσι συγκεκριμένα- απο το 3ο μνημόνιο και μετά, ουδέτεροι αναλυτές, παρατηρούν τη θεαματική στροφή σε κάποια θέματα, υπέρ της Ελλάδας.
Το γιατί ακριβώς κανείς δεν το γνωρίζει. 
Είναι θέμα του εσωτερικού ελέγχου τους, κάθε χρόνο που λογοδοτούν είπαμε ; 
Λυπήθηκαν ένα λαό που τον κροϊδεύουν και οι δικοί του άρχοντες ασύστολα ; 
Μας λυπήθηκαν γιατί μετά το 3ο μνημόνιο θεωρούν το τρις εξαμαρτείν  . . .  ;
Κανείς δεν γνωρίζει . . . 
Το σίγουρο όμως είναι ότι απο πέρσι,  . . . άρχισε τη στροφή -τη κωλοτούμπα επι το ελληνικότερον- για "ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους", που το θεωρεί πλέον ΜΗ ελεγχόμενο, και το θέτει και ως προυποθεση συμμετοχης του.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ οι Ευρωπαίοι φίλοι μας ( ; ) και η κυβέρνησή μας ( ! ) που έχει υπογράψει -παρά τα όσα διαδίδουν κατόπιν εορτής και μόνο για το εσωτερικό-, ότι . . . είναι ελεγχόμενο, και ΔΕΝ δέχονται επ' ουδενί την ελάφρυνση που ζητάει πλέον απο πέρσι διακαώς το Δ.Ν.Τ.
Κι εδώ αναδεικνύεται, -κατά τη φτωχή μου γνώμη- η αλητεία των Ευρωπαίων "φίλων" μας, αλλά και των Ευρωπαϊκών και Ελληνικών Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης ! ! !
Η συμμορία λοιπόν του ιερατίου της Ε.Ε., υπό την κηδεμονία πάντα της Γερμανίδας φίλης , αλλα και η "λιγδιάρικη" Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα . . . , επιμένουν σε πλεονασμα 3,5%, απο μια οικονομία σε συνεχή κατηφόρα, απο τις δικές τους αποφάσεις και σχέδια.
Δυστυχώς η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ διαθέτει και ΔΕΝ διέθετε ΠΟΤΕ σχέδιο . . . έστω εναλλακτικό για κάτι. 
Το πρόβλημα όμως είναι, ότι ο μόνος τρόπος να υπάρξει ένα τέτοιο παράλογο σε νούμερο πλεόνασμα ( 3,5% ), ειναι ΜΟΝΟ αν μειωθούν κι άλλο οι μισθοι και οι συνταξεις, ή αυξηθούν οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι, ή ο ΦΠΑ ή  . . . γίνει η Δευτέρα Παρουσία  . . . 
Η μισοδιαλυμένη πλέον οικονομια μας, δεν μπορεί να έχει απο αλλού πλεονάσματα, -η Δημόσια περιουσία πουλήθηκε έναντι πινακίου φακής, ο τουρισμός . . . άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε- οπότε αυτό το 3,5 % θα επέλθει απο ΦΟΡΟΥΣ ή κι απο μείωση ΕΞΟΔΩΝ των "δικών μας παιδιών" του Δημοσίου . . . 
Αυτό λέει απο πέρσι το ΔΝΤ, που πλέον φοβάται και τη . . . σκιά του !
Το πρόβλημα όμως είναι, τι ΜΑΣ λένε οι ευρωπαίοι "φίλοι μας" και τα Μ.Μ.Ε ; 
Ότι το Δ.Ν.Τ. ζητάει μείωση μισθών και συντάξεων . . . που είναι ψέμμα μπροστά στα μάτια μας . . . 
Δυστυχώς γι' αυτούς, το ΔΝΤ ζητάει λογικά πλέον πράγματα.
Και ταυτόχρονα συμπλέοντας με την Ελληνική κυβέρνηση, απαιτεί για να συμμετάσχει, . . . μείωση του 3,5 % σε 1,5% ή το πολύ σε 2%, αλλιώς θα φύγει. 
Και τι κάνει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ (;) κυβέρνηση, άλλη μια ανισόρροπη κωλοτούμπα. 
ΑΝΤΙ να συμπλεύσει με το σύμμαχο τώρα ΔΝΤ, αυτή θέλει αν το ΔΙΩΞΕΙ . . . και να  . . . διαπραγματεύεται "σκληρά" όπως αυτή ξέρει, με τους  . . . "εταίρους μας" ευρωπαίους και τους υπόλοιπους . . . "φίλους" μας, οι οποίοι στην ουσία, απαιτούν κι άλλες θυσίες, κι άλλες ληστείες και απολύσειςς στην Ελληνική Οικονομία.
Και μέσω των πουλημένων Ελληνικών Μ.Μ.Ε. αντιστρέφουν την πραγματικότητα και δείχνουν το ΔΝΤ ως υπεύθυνο για αυτά που οι ίδιοι ζητάνε ! ! !
Άλλοο που ΔΕΝ ήθελαν οι  . . . "πρόθυμοι" ηλίθιοι, συγνώμη, δημοσιοκάφροι των κάθε λογής επιδοτούμενων Μ.Μ.Ε.
Δυστυχώς η ιστορία των . . . θεσμών ή τρόϊκας ή όπως αλλιώς τις λένε για να ΜΗ ξυπνάμε, βρωμάει και ζέχνει ίσως και απο ξεπούλημα μαύρου χρήματος . .

Κώστας Μίχος
shmantikanea.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις