ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ!

Ο σημαντικότερος ίσως λόγος που έχει καταρρεύσει η ελληνική οικονομία και έχουμε βρεθεί δέσμιοι των μνημονίων είναι το έλλειμα του εμπορικού μας ισοζυγίου, με αποκορύφωμα την τελευταία 8ετία.
Από το συνολικό ποσό του δημοσίου χρέους (30/6/2016) που ανέρχεται σε 328,3 δις ευρώ το 65% οφείλεται εκεί. Ο λόγος η έλλειψη καταναλωτικής συνείδησης από τους Έλληνες που προτιμά να αγοράζει υπερκοστολογημένα τρόφιμα από το εξωτερικό και όχι τα αντίστοιχα φθηνότερα και ποιοτικότερα ελληνικά.

Σκεφτείτε το εξής. Το εννεάμηνο του 2016, το έλλειμμα του εμπορικού μας ισοζυγίου αυξήθηκε σε 13,5 δισεκατομμύρια Ευρώ, κατά 7,1% σε σχέση με το 2015. Χωρίς όμως τα πετρελαιοειδή οι εισαγωγές μας –ούτε λίγο, ούτε πολύ- αυξήθηκαν κατά 21,7%.
Το γεγονός αυτό οφείλεται στη ξενομανία του Έλληνα, που θεωρεί πως το εισαγόμενο προϊόν είναι ανώτερο του ελληνικού, κάτι που δεν ισχύει φυσικά. Δυστυχώς όμως αυτό ‘κόβει τα φτερά’ των Ελλήνων παραγωγών (υφιστάμενων και επίδοξων) καθώς θεωρούν πως δεν έχουν αγορά για να απορροφήσει τα προϊόντα τους. Το αποτέλεσμα είναι να μην επιστρέφουν στην παραγωγή, η Ελλάδα να συνεχίζει να είναι δέσμια των εισαγωγών, κατ’ επέκταση δέσμια των μνημονίων.

«Οι ιδιαίτερες κλιματολογικές και περιβαλλοντικές συνθήκες, η ιστορία της χώρας και η θέση της στον παγκόσμιο χάρτη μας δίνουν στρατηγικά και ουσιαστικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες χώρες. Αυτό που απαιτείται από την Πολιτεία είναι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις, ώστε να μπορούν να αναδείξουν την πρωτογενή παραγωγή και τα τρόφιμα, ως τον «Κοιμώμενο Γίγαντα» της ελληνικής οικονομίας, που επιτέλους ξύπνησε από το λήθαργο που τον είχαν οδηγήσει ΟΛΕΣ οι Κυβερνήσεις από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα». «Ο Πρωτογενής τομέας παραγωγής αποτελεί, όχι μόνο την βάση της οικονομίας, αλλά και βασικό παράγοντα οικονομικής ανασυγκρότησης ενός κράτους. Ως εκ τούτου, ο τομέας της αγροτικής οικονομίας και οι κλάδοι της φυτικής και ζωικής παραγωγής δύνανται να καταστούν ο βασικός μοχλός επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας».
 Γι αυτό και το πολιτικό μας σύστημα είναι καταδικασμένο να συνεχίζει να κρατά την Ελλάδα ‘φυλακισμένη’.

 http://voicenews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις